Sarnelli House Thailand

Workshops en themavakantiekamp Sarnelli House - Thailand

Sarnelli House is een organisatie in Nongkhai in het noordoosten van Thailand die met verschillende huizen een thuis biedt aan kinderen die zeer arm of wees zijn. De meeste kinderen zijn besmet met HIV of hebben aids. Op allerlei gebied wordt hulp geboden, onder andere op medisch gebied.

Veel kinderen hebben een grote achterstand in hun sociaal emotionele ontwikkeling, vooral de kinderen vanaf 12 jaar. Door hun vele problemen dreigen ze terug te vallen in een wereld waar geweld, misbruik en criminaliteit de boventoon voeren.

De Thaise priester May Tee leidt de organisatie. Hij heeft een project gestart waar kinderen door workshops en themavakantiekampen beter worden voorbereid op een leven in de maatschappij. De workshops worden als zeer positief en geslaagd ervaren.

Mede dankzij een financiële bijdrage van € 2.350 van stichting Vooruit voor kinderen met een handicap kunnen de workshops en themavakantiekampen voor de kinderen van Sarnelli House worden voortgezet.

Aan het woord...

Monique Derwig, leerkracht van de mytylschool van Adelante:

Monique Derwig, leerkracht van de mytylschool van Adelante: “Dat de kinderen tijdens GlobalExploration grenzen hebben verlegd is eigenlijk een understatement: we zijn allemaal zó enorm gegroeid. Een reis om nooit meer te vergeten.”
Lees verder >>