Crèche van de Hoop Marokko

Hulpmiddelen en recreatieruimte Crèche van de Hoop - Marokko

Crèche van de Hoop (Crèche de l‘Espoir) is een opvang- en kindertehuis voor verlaten baby’s in Marrakech, Marokko. Alle kinderen vinden doorgaans hun weg via adoptie. Tot dusver zijn er echter geen ouders die kinderen met een psychische of fysieke beperking adopteren. De omvang van de zorg schrikt ouders af en gespecialiseerde voorzieningen voor deze kinderen zijn in Marrakech op dit moment niet aanwezig.

Kinderen met een beperking blijven noodgedwongen in de crèche en worden hier verzorgd zolang nodig is. Mede door de steun van  € 3.000 van stichting Vooruit voor kinderen met een handicap kunnen hulpmiddelen (rolstoelen) worden gekocht en krijgen meervoudig gehandicapte kinderen therapie. Dit om hen mobieler te maken en hen beter te kunnen verzorgen. Verder zijn er plannen om de achtertuin te verbouwen tot een recreatieruimte waar kinderen veilig buiten kunnen zijn.

Aan het woord...

Monique Derwig, leerkracht van de mytylschool van Adelante:

Monique Derwig, leerkracht van de mytylschool van Adelante: “Dat de kinderen tijdens GlobalExploration grenzen hebben verlegd is eigenlijk een understatement: we zijn allemaal zó enorm gegroeid. Een reis om nooit meer te vergeten.”
Lees verder >>